جوان آنلاین: عاشق که باشی برایت فرقی ندارد کجا بروی و خدمت کنی! عاشق خدمت که باشی نوروز یا زمستان، پاییز یا تابستان برایت فرقی ندارد، پا در رکاب جاده میگذاری و از همه تعلقات دنیوی جدا میشوی و خود را به نقاط محروم میرسانی تا با خدمتی که میکنی لبخند رضایت را به مردم هدیه دهی. به هر حال هر زمان، جهاد خود را میطلبد. مهمترین هدف اردوهای جهادی، سازندگی روح و جسم جهادگران است. سالهاست جوانان این خاک در راه جهاد بودهاند، زمانی تفنگ به دست در جبههها، زمانی بیل به دست بین سنگرسازان بیسنگر و اکنون هم با تمام توان در اردوهای جهادی برای خدمت به مردم محروم در مناطق مختلف و بهخصوص نقاط کم برخوردار و محروم حضور مییابند. تعطیلات نوروزی فرصت مناسبی بود تا جهادگران بتوانند با فراغ خاطر برای ارائه خدمت به نقاط محروم و دور افتاده کشور سفر کنند.
شاید بیشتر مردم وقتی میخواهند برای ایام نوروز خود برنامهریزی کنند، اول به فکر سفر به مناطق خوش آب و هوا و گردشگری و شهرهای تاریخی و دیدنی میافتند، اما هستند افرادی که قبل از عید تصمیم میگیرند به دورافتادهترین مناطق و روستاهای کمبرخوردار و محروم بروند تا جشن تحویل سال را کنار هموطنان نیازمند خود برگزار کنند و برای افطار، پای سفرههای بیریای آنها بنشینند.
یکی از ظرفیتهای خوبی که در ایام عید نوروز این سالها ظهور و بروز یافته است، بحث فعالیت و حضور گروههای جهادی در مناطق محروم است. افرادی که حتی لحظه تحویل سال را کنار خانواده خود نیستند و در مناطق محروم و صعبالعبور خدمت میکنند. افرادی که تحت نام گروههای جهادی، کمر همت به خدمت خلق بستهاند، این حدیث امام کاظم (ع) را مد نظر دارند که میفرمایند: «همانا خدا را در زمین بندگانی است که برای رفع نیازهای مردم خدمت میکنند.»
تلاش برای آبادانی و پیشرفت
اردوهای جهادی روایتی است از آبرسانی تا ساخت خانه برای محرومان و فراهم شدن اشتغال در روستاها، آری! اینجا جهادی دیگر به پاست تا خدمات صورت گرفته بستر مهاجرت معکوس را رقم بزند. قبل از رفتن به برخی روستاهای محروم خراسان جنوبی هر آنچه شنیده بودیم از این دیار، روایت محرومیتی بود که مردمانش با آن دست و پنجه نرم میکنند، محرومیتی که این روزها به همت بسیج سازندگی و گروههای جهادی جایش را به آبادانی و پیشرفت داده است.
اردوهای جهادی، جایی برای تمرین است، تمرین بودن و ماندن پای همه مشکلاتی که باید رفع شود و دردهایی که دنبال درمان میگردند، اینجا تبدیل به آوردگاهی برای سنجیدن عیار جوانان این مرز و بوم شده است تا شاهد خلق اسطورههایی در عرصه خدمت رسانی به محرومترین روستاهای کشورمان باشیم. از هر کدام از نیروهای جهادی که میپرسی کجا و چرا؟ سرشان را پایین میاندازند و میگویند کاری که برای رضای خداست چرا و، اما و اگر ندارد.
عمق باورشان را که میگردی جز یک احساس قشنگ و یک دنیا امید چیز دیگری پیدا نمیکنی، بیصبرانه مشتاق برداشتن گامی هستند تا کربلا نرفته، کربلایی شوند، مثل همان روزهایی که راه جبههها را همین جوانها همواره میکردند امروز هم عزم جزم کردهاند تا در نبردی دیگر پیروزمندانه برگردند و نامشان را در جهادی بزرگ به ثبت برسانند.
استان مرزی و کم برخوردار، میزبانی مهربان
خراسانجنوبی به واسطه مرزی بودن و اینکه یکی از استانهای کم برخوردار است هر سال در فصل تابستان و تعطیلات عید نوروز میزبان گروههای جهادی از استان و مناطق دیگر کشور است. جهادگران بسیجی همواره در سرما، گرما، سیل، زلزله، کرونا و هر شرایط سخت دیگری پای کار هستند و خدمت به خلق را سرلوحه کار خود قرار داده و برایشان فرقی نمیکند در چه شرایطی هستند.
دانشجویانی که در اردوهای جهادی شرکت کرده و در حالوهوای کمک برای آبادسازی منطقه محروم نفس کشیدهاند میدانند حضور در اردوهای جهادی آنهم زمانی که کشور در تعطیلات نوروز به سر میبرد، با همه سختیهای ظاهریاش چقدر دلچسب است. سفری نهایتاً دوهفتهای که میتواند سرنوشت بخشی از آنها را هم دستخوش تغییر کند.
یکی از خانمهای جهادگر میگوید: «اردوی جهادی امروزه مصداق مبارزه در خط مقدم با جنگ نرم است که خودسازی از اهداف اصلی برگزاری این نوع اردوهاست.»
مینا صبحی ادامه میدهد: «اگر میخواهید خودسازی کنید باید ابتدا با نفس خود مبارزه کنید و شرکت در اردوهای جهادی بهترین کار برای این مهم است. سپاه پاسداران طی سالیان گذشته در امر راهاندازی و برگزاری اردوهای جهادی بسیار موفق عمل کرده تا جایی که امروز در جای جای ایران عزیز آثار اردوهای جهادی قابل مشاهده است.»
حضور ۷ گروه جهادی در خراسان جنوبی
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی از حضور هفت گروه جهادی میهمان در خراسان جنوبی خبر میدهد و میگوید: «طبق برنامهریزی انجام شده این گروههای جهادی تا اواسط فروردین ماه در استان حضور داشتند و مشغول خدمت رسانی بودند.»
سرهنگ مهدی هنری ادامه میدهد: «در نوروز امسال شاهد حضور گروههای جهادی بومی و محله محور هستیم که برنامهریزی شده تا اواخر فروردین در استان بمانند و فعالیت کنند.»
وی تأکید میکند: «طبق روال همه ساله بیش از ۲ هزار جهادگر بومی و غیر بومی با اعزام به مناطق محروم در ایام نوروز مشغول خدمترسانی هستند. این جهادگران در قالب ۳۰۰ گروه جهادی خدمت رسانی میکنند که هفت گروه جهادی میهمان و مابقی بومی هستند.»
چراغ قرارگاههای جهادی روشن است
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با اشاره به تقارن نوروز و رمضان در سال جدید میافزاید: «قرارگاههای جهادی نوروز قبل از شروع سال جدید آغاز به کار کرده و در قالب پویش ضیافت کریمانه ضمن تهیه و توزیع بستههای معیشتی، افطاری ساده و تهیه پوشاک، از خانوادههای محروم سرکشی کردند.»
هنری با اشاره بر اینکه فعالیت گروههای جهادی تا پایان نوروز ادامه دارد، تأکید میکند: «یکی از مناطق هدف اعزام گروههای جهادی شهرستان زیرکوه است که با حمایت و پشتیبانی مردم توانستیم مشکلات زیادی را حل کنیم. همچنین قرارگاه جهادی یونس از ۲۸ اسفند در روستای استند زیرکوه مستقر شده بود و تا هشت فروردین در این روستا خدمات عمرانی، فرهنگی و آموزشی ارائه کرد. این گروه جهادی ۶۰ نفره در روستای استند ساخت مدرسه شش کلاسه، فعالیتهای فرهنگی و پزشکی را ادامه خواهد داد و علاوه بر آن مشکلات خانوادههای نیازمند هم بررسی میشود تا بتوان حمایتهای اولیه را انجام داد.»
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با اشاره به گروه جهادی پزشکی مستقر در شهرستان بشرویه میگوید: «این گروه جهادی روزانه ۳۵۰ نفر از مردم این شهرستان را ویزیت کرد.»
هنری با بیان اینکه حضور این پزشکان التیام بخش درد محرومان شده بود، تصریح میکند: «۳۲ پزشک از دانشگاه تهران در بشرویه حضور یافتند تا جلوهای از ایثار را در جامعه به نمایش بگذارند. در مدت حضور گروه جهادی پزشکی در بشرویه تعداد هزار نفر ویزیت شدند.»